Kisfuxvölgyi pincészet

Kisfuxvölgyi pincészet

Bujtás eredmények

2020. január 02. - grano

A facebook szőlő csoportjában megígértem egy kollégénak, hogy írok pár sort a bujtások eredményéről.

Nos vegyesek az eredmények. Vannak jól sikerült vannak, kevésbé jól sikerült és persze van halott tőke is.

A terület egyébként filoxéra által fertőzött.

Ami tapasztalat, hogy a bujtás leszívja az anyatőkét. Ez nagyon szépen látszik ezen a kadarka tőkén, ahol az anya már nem hajtott ki, szerencsére az új tőke elég vitális, igaz visszafogtam meglehetősen. 

kadarka.jpg

Általánosságban elmondható, hogy visszaesik az anyatőke. A következő képen lévő kékfrankos hasonlóan erőteljes volt, mint a tőle balra lévő, de az új tőke kinevelése meglehetősen igénybe vette. A törzsön lévő vesszőt pont azért hagytam meg, mert az idén leválasztásra kerül minden bujtás, s ahol elöregedőnek láttam a fejet ott meghagytam egy vesszőt a törzsön, s majd abból nevelek új kart.

kekfrankos.jpg

 

Erőteljes növekedésre van példa az anya elfáradása nélkül. A következő 2 kép Chardonney tőkékről készült. Az a tapasztalatom, hogy ez a fajta eddig jobban szerepelt.

hatsopar.jpg

eros.jpg

Összességében azt mondhatom, hogy tűzoltásra alkalmas, de ültetvényt ezzel nem csinálnék. Fajta megmentésére kiválóan alkalmas. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuxvolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr2715383390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása